Bejegyzések listája

A barterezés hagyománya

2019. március 17. | Nincs hozzászólás

Máig sem múlt el a barterezés varázsa, vonzza az embert az a fajta izgalom, melyet a cserelehetőség hordoz magában. A közvetlen árucserén alapuló üzleti forma nagy előnye, hogy nincs szükség pénzmozgásra a felek között. Azaz két, fizetésre nem feltétlenül képes partner is kölcsönösen előnyös üzletet köthet valamilyen áru vagy szolgáltatás cseréjén keresztül. A kérdés csak az, kinek éri meg ma a barter?

 

Már az interneten is barterezhetünk!

Hogy az előző felvetésre választ adjunk, némiképp azt is meg kell világítanunk, honnan ered a barterezés hagyománya. Ha történelmi megközelítéssel szeretnénk belőni az árucsere eredetét, akkor bizonyára azokba az időbe kellene visszaeveznünk, amikor még a pénz sem jelent meg. Hisz a fizetőeszközt is maga az árucsere hívta életre. Aztán amit egykor a szükség szült, az idők során átalakult.

Már nem pusztán létkérdés a csere, épp úgy történhet mondjuk szórakozási céllal, kielégíthet például egy hobbit, netán gyűjtői szenvedélyt is. Ám míg ezelőtt két évtizede csak a nyomtatott újságok apróhirdetéses hasábjain jelenhetett meg egy-egy felhívás barterezés lehetőségére, addig ma online, a fotelből is megtehetjük ezt az erre szakosodott weboldalakon keresztül.

 

Az online értékesítésben is segíthet a barter

Amikor csere lehetőségével keresik meg az embert, az lehet az érzése, hogy komolytalan az üzleti partner, hisz nem tud fizetni termékünkért, szolgáltatásunkért. Persze, a barterezés egyfajta bizalmi kapcsolatot is jelent, így csak akkor működhet jól egy ilyen üzlet, ha a felek kölcsönösen előnyt látnak benne.

Olykor egészen meglepő példák adódnak barterre az interneten. Az elmúlt években például arról lehetett olvasni több helyütt, hogy olasz vendégházak tulajdonosai kínáltak fel ingyenes szállást valamilyen meghatározott ellenszolgáltatás fejében. Akadt tulajdonos, aki például antik tárgyat kért cserébe. E példán keresztül is csupán azt szerettem volna érzékeltetni, hogy csak a fantázia szabhat határt a barterezésnek.

 

  • Fontos azonban megjegyezni, amikor a barterezés hagyománya a téma, hogy a cserét is kötheti szerződés, akár csak egy pénzes adásvételt. Aki komolyabban elmélyedne a témában, az a Polgári törvénykönyvben megtalálhatja a cserére vonatkozó állásfoglalást.

barterezes

Barterezés vállalkozók között

Persze, nem csak a civil szférában, a vállalkozói szektorban is jelen van a barterezés hagyománya, nem egy területen bevett mód az üzletre. Terméket, de akár szolgáltatást is cserélhetünk olyanra, amire épp nekünk van szükségünk. Ennek szellemében pedig érdemes elgondolkozni azon is, hogy milyen lehetséges partnerekkel barterezhet például egy kezdő vállalkozó.

 

Az üzleti előremenetelben is segíthet a barter

Egy okos barter során akár olyan szolgáltatásokra, termékekre is szert tehet a vállalkozó, mely nem kerül pénzébe, ugyanakkor a létrejövő üzlet hozzájárul valamilyen formában saját vállalkozása előremeneteléhez.

 

  • Tipp: szerződéskötéskor egyszerű és egyértelmű megfogalmazásra törekedjünk az esetleges vitás ügyek elkerülése érdekében.

 

Adja fel apróhirdetését most a Barterezz apróhirdetéses oldalon és adjon több esélyt annak, hogy “túlad” az adott tárgyon! Ha pedig szolgáltatást hirdetne, akkor is egy remek megoldás, hogy a legjobb ajánlatot kapja érte!

 

Tippek, hogy célba érjen a műszaki cikk apróhirdetés

2019. február 18. | Nincs hozzászólás

Akár bolhapiacon is elbíbelődhet az ember a már feleslegessé vált, kihasználatlanság miatt eladó műszaki holmija kiárusításával, de az online piactér bizonyosan sokkal kényelmesebb és hatékonyabb megoldás lehet ennél. Akad olyan ingyenes apróhirdetéseket kínáló platform is, mely nem pusztán a műszaki cikk értékesítésében, hanem akár annak elcserélésében is segíthet. Azonban több mindent érdemes lehet szem előtt tartani ahhoz, hogy hirdetésünk sikeresen célba érjen, s ténylegesen megvalósuljon az adás-vétel vagy épp a barter. Íme néhány megfontolásra érdemes gondolat.

Barterezz! Apróhirdetés másként!

2019. február 12. | Nincs hozzászólás

Megszokhattuk már a hagyományos apróhirdetéses weboldalaknál, hogy lehetőség van feladni apróhirdetést. Hogyha az adott ár megfelelő, akkor megvásárolhatjuk a terméket és mindenki jól jár. Az eladó megszabadul a feleslegessé vált tárgytól, a vevő pedig jobb áron juthat hozzá új vagy használt állapotú tárgyhoz, amire szüksége van.

A barterezés régi szokását eddig egyik weboldalon se gyakorolhattuk, nem volt lehetőségünk barter üzlettel tovább adni megunt tárgyainkra. A vevő oldaláról pedig nem volt lehetőség arra, hogy úgy jusson hozzá az adott tárgyhoz vagy szolgáltatáshoz, hogy nem fizetett érte.

Ingyenes apróhirdetés feladás

2019. január 31. | Nincs hozzászólás

A Barterezz.hu barter apróhirdetéses oldalon ingyen adhatsz fel apróhirdetést az ország bármely pontjáról. Számos kategóriában, bármilyen jellegű termékedet vagy szolgáltatásodat feladhatod. Miért érdemes ingyenes apróhirdetést feladni? Mivel ad többet a megszokott apróhirdetéses oldalaknál a Barterezz.hu? Erről lesz ebben a cikkben.

Naptár
2019. április
h k s c p s v
« Már    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930