Tippek, hogy célba érjen a műszaki cikk apróhirdetés

2019. február 18.

Akár bolhapiacon is elbíbelődhet az ember a már feleslegessé vált, kihasználatlanság miatt eladó műszaki holmija kiárusításával, de az online piactér bizonyosan sokkal kényelmesebb és hatékonyabb megoldás lehet ennél. Akad olyan ingyenes apróhirdetéseket kínáló platform is, mely nem pusztán a műszaki cikk értékesítésében, hanem akár annak elcserélésében is segíthet. Azonban több mindent érdemes lehet szem előtt tartani ahhoz, hogy hirdetésünk sikeresen célba érjen, s ténylegesen megvalósuljon az adás-vétel vagy épp a barter. Íme néhány megfontolásra érdemes gondolat.

Műszaki cikk apróhirdetés – a feladás szempontjai

 

Ha valóban azt szeretnénk, hogy eredményes legyen egy műszaki cikk apróhirdetés, aligha éri meg túl magas árat kérni a kínált termékért. Sok esetben ugyanis éppen az nehezíti meg az adás-vétel létrejöttét, hogy nem a piaci áraknak megfelelően alakítja a hirdető az árat. Ezért érdemes lehet elvégezni egy rögtönzött kis „piackutatást”, szem előtt tartva azt, hogy mások mennyit kérnek el egy hasonló termékért.

 

Hitelesen tájékoztassunk az apróhirdetésben

 

Ha már kitaláltuk, mit kérnénk el holminkért cserébe, minden szükséges adatot töltsünk ki a műszaki cikk apróhirdetés feladása során. Ha minél több, a valóságnak megfelelő, hiteles információt adunk meg termékünkről, azzal nem csak a vásárlót segítjük a tájékozódásban, de egyben etikusak is leszünk. Hiszen elég, ha csak magából indul ki az ember: szívesebben vásárol olyantól vagy éppen cserél azzal, aki bőséges és persze valós információval látja el a termékkel kapcsolatosan.

szamitogep-asztal

Egy kép többet mond ezer szónál

 

Ismeretes a mondás, miszerint egy kép többet mond ezer szónál. A műszaki cikk apróhirdetés esetében különösen is igaz ez a szólás: a fotó nagymértékben meghatározza majd, mennyire lesz sikeres az apróhirdetésünk. Fontos, hogy korrektül tájékoztassuk a partnert a tárgyról készült képen keresztül. Nagyon lényeges lehet ez akkor, ha esetleg szépséghibás műszaki cikktől válnánk meg.

Ugyanakkor érdemes ügyelni arra is, hogy milyen minőségben és perspektívában készült képet csatolunk hirdetésünk mellé, hiszen egy jó fotó már önmagában is eladhatja a terméket, illetve felkeltheti a szemlélődőben a vásárlás vagy épp a csereüzlet vágyát. Fontos, hogy mint más apróhirdetéssel foglalkozó platformok esetében, úgy itt is több képet megadhatunk a kínált termékről. Az előbbiek tükrében pedig érdemes élni ezzel a lehetőség, hisz több kép, több információt is jelent a monitor túloldalán ülő számára.

 

Tipp: Ne töltsünk fel olyan képet, melyen elforgatva látható a műszaki cikk, ezt a szabályzat sem engedi. De olyan képet sem mellékelhetünk természetesen, melyen már más hirdetési portál logója szerepel.

 

Műszaki cikk apróhirdetés kiemelése

 

Nyilván az ingyenes apróhirdetés előnyei közé tartozik, hogy nem kell fizetni a reklámért. Hiszen lehet, hogy eleve nem ér annyit az eladni kívánt műszaki holmi, hogy megérje még külön költeni egy apróhirdetés megjelentetésére. Ennek ellenére adódhat helyzet, hogy mégis költenénk valamennyit arra, hogy hamarabb célba érjen mondjuk a műszaki cikk apróhirdetés.

A kiemelés révén feltűnőbb, jobban látható pozícióba kerül a megreklámozott termék, melynek révén jobb eséllyel értékesíthetünk vagy akár barterezhetünk.

 

Tipp: A kiemelés díjairól és feltételeiről az általános működési szabályzatban tájékozódhatunk.

 

Ha nem tudsz fizetni, a barter Neked való!

 

Adódhat helyzet, amikor a vásárló sem fizetőképes, s az eladó sem ragaszkodik feltétlenül a pénzhez. Éppen ezért jó lehetőség a barter, melyből mindkét fél hasznot húzhat. Vagyis például egy műszaki cikket mással is lehet kompenzálni. Persze, mint ahogy a pénzes vásárlások esetében, úgy a barterre, illetve annak létrejöttére is vonatkoznak előírások.  Ezekről szintén a működési szabályzat ad alapos tájékoztatást.

A barterezésről bővebben a Barterezz! Apróhirdetés másként című cikkben írunk.

Miért éri meg cserélni?

 

  • Ha te nem is tudod már hasznát venni a műszaki cikkednek, másnak még nagy segítség lehet. S megeshet, hogy te is valami jó dologhoz jutsz hozzá cserébe.
  • Ha még működik az adott műszaki cikk és sajnálnád végleg letenni, akár el is elcserélheted. Vigasztalhat a tudat, hogy jó kezekbe került, más örült neki. Lehet, hogy valakinek sok pénzt spóroltál meg ezzel, amiért hálás lesz.
  • Előfordul, hogy cserélnünk kell, mert éppen egy másik típusra van szükségünk valamiből.
  • Ha megszabadulsz felesleges holmijaidtól, több helyed marad otthon.
  • Megesik, hogy valamiből több is van a háztartásban, s az egyik felesleges. Miért tartanánk meg, ha más hasznos holmira is elcserélhetnénk?!

 

 

Tedd fel a Barterezz.hu apróhirdetéses weboldalra a hirdetésedet és a legjobb feltételekkel add el vagy köss barter üzletet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük