Régiség, ékszer apróhirdetés

2019. május 17.

Kaphatunk, örökölhetünk olyan ékszert, régiséget, amire nincs igazán szükségünk Ekkor több út áll előttünk, hogy megszabaduljunk tőle. Kidobhatjuk vagy újrahasznosíthatjuk, eladhatjuk vagy elcserélhetjük.

Leghatékonyabb lehet, ha egy olyan felületet találunk, ahol lehetőség van arra is, hogy eladjunk, és arra is, hogy elcseréljük, modern szóval, barterezzünk.

Barterezz régiséget, ékszert!

A barter – közvetlen árucserén alapuló üzlet. Kereskedelem, amely nem valutával történik, hanem valamilyen csereeszközzel (áru, csereszolgáltatás).

A barter olyan üzleti forma, ahol nem, vagy csak kevés pénz mozog. De ez nem azt jelenti, hogy ingyen jutunk olyan dologhoz, amit amúgy meg kellene venni, hanem azt, hogy nagyjából azonos értékű terméket elcserélünk egymással.

Lehet, hogy csak részben lesz barter ügylet, részben pénz is fog mozogni. Azért, mert a te árud értékesebb, mint amit cserébe adok, ezért a különbözetet pénzben fogom odaadni.

Mostanában például különböző marketingakciókhoz, nyereményjátékokhoz például bevett szokás a barter, és így az oda-vissza reklámozásban is segíthet.

A Barterezés hagyományáról bővebben olvashatsz cikkünkben!

 

regiseg

Hogyan hirdessem a régiséget, ékszert?

Megszokott dolog meghirdetni azokat a régiségeket, esetleg ékszereket, amiket el szeretnél adni. Fontos, hogy tájékozódj, mielőtt hirdetést adsz fel, hogy a terméked az értékének és a piacnak is megfelelő áron hirdesd meg. Nézd meg, hogy a hasonló termékek milyen áron kelnek el.

Aminek mindenképpen szerepelnie kell a hirdetésben…

  • mi maga a termék
  • mi az anyaga
  • milyen a színe
  • mekkora a súlya
  • mekkora a mérete

Képeknek mindenképp szerepelniük kell a hirdetésben!

Ha nem csak eladásban, hanem barterben is gondolkodsz, akkor érdemes előbb körülnézni, hogy mi van az oldalon meghirdetve, ami számodra érdekes lehet. Azután pedig a saját hirdetéseidhez azt is oda kell írni, hogy nyitott vagy a csereüzletre is, nem csak az eladásra.

Az, hogy ezt jelzi az „eladó”, azzal sok felesleges körtől megkíméli magát. Ezért kell neked is tájékozódni előtte.

Az Ingyenes apróhirdetés feladás című cikkben részletesen írtunk arról, milyen előnyei vannak az ingyenes apróhirdetés feladásnak!

 

aprohirdetesek

Apróhirdetés – Régiség

Az, hogy mi számít régiségnek, időszakonként eltérő lehet. Ezért minél pontosabban írod le a „terméked” tulajdonságait (méret, anyag, forma, szín, minta, stb.) annál könnyebbe fogod megtalálni a vevődet. Ha vannak adataid a régiség származásáról, életútjáról, a hirdetésben beleírva, még könnyebb dolgod lehet.

Egy-egy tanúsítvány vagy szakértői minősítés még értékesebbé teheti.

 

Összegezve, az apróhirdetések feladása, kombinálva a csereügylet lehetőségével, megduplázza az eladás esélyét, hiszen, ha valakinek épp nincs pénze, hogy megvegye tőlem azt a régiséget, de neki is van egy értékes terméke, vagy szolgáltatása, ami nekem pont megfelelő lehet, akkor létrejön egy win-win üzlet, mindenki örömére

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük